PÉCSI HAVAS BOLDOGASSZONY-TEMPLOM

Imádság új főpásztorért

| 0 comments

Ahogy korábban hírt adtunk róla, 2019. július 12-én Őszentsége Ferenc pápa főpásztorunkat a Veszprémi Főegyházmegye érsekévé nevezte ki. Az Apostoli Szentszék egyúttal úgy rendelkezett, hogy Exc. és Ft. Dr. Udvardy György érsek atya az új megyéspüspök beiktatásáig a Pécsi Egyházmegyét – a megyéspüspöknek megfelelő jogkörrel – apostoli kormányzóként vezesse.

Érsek atya arra hívja a paptestvéreket és a híveket, buzgón imádkozzanak azért, hogy az Úr mielőbb küldjön akarata szerinti új főpásztort az egyházmegye élére, s elrendeli, hogy augusztus 25-én, az évközi 21. vasárnapon az egyházmegye minden plébániáján egy szentmisét az új püspökért mutassanak be. Az új püspök kinevezéséig a szentmise egyetemes könyörgéseiben is külön fohásszal imádkozunk erre a szándékra!

 Istenünk, híveidnek örök Pásztora, ki Egyházadat sokszoros gondviseléseddel kormányozod és szeretettel igazgatod. Irgalmadban küldj olyan főpásztort egyházmegyénkbe, aki életszentsége miatt kedves lesz előtted, nekünk pedig éber gondoskodásával javunkra válik!

Vélemény, hozzászólás?