PÉCSI HAVAS BOLDOGASSZONY-TEMPLOM

Óvintézkedések és nyilvános szertartások a Havi-hegyen

| 0 comments

Összhangban az állami intézkedésekkel, a Pécsi Egyházmegye főpásztora 2020. június 20-án úgy rendelkezett, hogy templomainkban a másfél méteres védőtávolság megtartása már nem kötelező, ugyanígy sem az áldoztató papok, sem a hívek számára nem kötelező a védőmaszk viselése.

Ugyanakkor további intézkedésig fennmarad templomainkban a szenteltvíztartók üresen tartása, és az Oltáriszentség kizárólag kézbe történő kiszolgáltatása.

Templomunkban június 28-tól kezdődően az egyszerűsített szertartásrend helyett ismét a korábban megszokott rend szerint lesznek a szentmisék és egyéb szertartások vasárnaponként és a fatimai engesztelő imanapon is.

Tekintve a járványügyi helyzet enyhülését, június 28-tól már nem készítünk felvételt minden vasárnap a szentmiséről. Bizonyos alkalmak, engesztelő imanap, búcsú, egyéb kiemelkedő ünnepek szertartásainak felvételeit azonban továbbra is igyekszünk elérhetővé tenni honlapunkon, youtube csatornánkon és facebook oldalunkon, amelyeket, kérjük, a jövőben is kísérjenek figyelemmel.

Vélemény, hozzászólás?